Premiere på “Cash i kirken”

Posted by on maj 29, 2013 in Cash i Kirken

Cash i kirken (Foto: Erik Balle)

Cash i kirken (Foto: Erik Balle)

Onsdag 5. juni har vi debut på koncerten “Cash i kirken”. Det sker i Storring Kirke (ude på landet, lidt vest for Aarhus). Dagen efter giver vi koncert i Klarup Kirke ved Aalborg. “Cash i kirken” er en hyldest til Johnny Cash og byder på cirka 15 sange fra Cash’ univers samt fortælling om hans historie og liv.

Frontmand i “Cash i kirken” er sanger og guitarist Karsten Holm, og bandet består derudover af: Martin Blom, guitar, kor, Bjørn “Bønne” Petersen, kontrabas, kor, og Knud Erik “Fuddi” Steensgaard, violin, kor.

 

 

 

 

 

Pressemeddelelse – om projektet:

Cash i kirken

Bob Dylan sagde om Johnny Cash: ”Han var som nordstjernen – du kunne styre dit skib efter ham”.

Rick Rubin sagde: Hans storhed var ikke at han var en stor sanger og sangskriver – det var han – men det er ikke derfor vi elsker ham, vi elsker ham fordi han var et stort menneske, og hans menneskelighed skinnede igennem hans arbejde. Hvis han havde være arkitekt ville vi også have elsket ham for det.

Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.

Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes, og nu er Karsten Holm aktuel med et koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash.

”Cash i kirken” handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden. Karsten Holm fortæller om Cash’ tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede – den evige kamp mellem det gode og det onde.

Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selvmord i en grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Det er fortællingen om hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige. Cash var forkynder på sin egen måde, og hans eftermæle er historien om en kunstner med hundrede procent autenticitet.

Musikalsk fokuserer ”Cash i kirken” især på de sidste 10 år af Johnny Cash’ liv. Cash havde ikke været på hitlisterne længe, men turnerede på livet løs. Produceren Rick Rubin overtalte Cash til at gå i studiet blot med en mikrofon og en guitar. Det blev til den højt roste albumrække under navnet ”American Recordings”, der var et stortcomeback for Cash. Indspilningerne rummer flere religiøse sange, som er med i denne koncert. Publikum vil opleve sange af Cash selv; men i lige så høj grad sangene som han fortolkede, af eksempelvis Kris Kristoffersen, Hank Williams, Bruce Springsteen, Depche Mode, Gordon Lightfoot og mane flere. Der vil også være nogle af de store hits i Cash’ velkendte ”Boom Chicka Boom” stil så som ”Ring Of Fire” og ”Get Rythm”.

Cash i kirken består af: Karsten Holm, vokal, guitar Martin Blom, diverse guitarer og kor Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor Se mere på www.karstenholm.dk

Post a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>