Martin Blom

buderup_still_1

Sangene er kommet igen. De har i virkeligheden nok været der hele tiden og blot ventet på at blive hentet frem. Tid, timing og tilskyndelser er nu gået op i en højere enhed. Jeg har som guitarist og sangskriver fået gevaldigt meget gang i sagerne de senere år, og ikke mindst slideguitaren er blevet min meget gode ven ( eller venner, for der er flere af dem…) :-)

Sange fra ødekirken
Mine danske sange er kommet frem i højttaleren, og jeg arbejder stedse på flere af slagsen. Mange af dem har været med på sætlisten foran et publikum ude på spillestederne, og i august 2015 indspillede jeg en stribe sange i den fantastiske Buderup Ødekirke ved Støvring – i nærheden af Rebild. Efterfølgende har jeg været i studiet hos Kaspar Vorbeck og har indspillet en flere sange. Se mere om sangene og se videoer på de første sange, jeg har lagt på YouTube. Udgivelse i mere gængs forstand følger. Se mere her om Sange fra ødekirken.

Udgivelse i 2014
Jeg udgav albummet ”Crossing The Water” i 2014. En plade med egne engelske sange med inspiration fra americana, blues,country og rootsrock.Sange som for eksempel ”I Chose The Sword”, om soldatens skæbnesvangre valg i en verden, hvor krigsretorik og fjendebilleder er blevet en slags normaltilstand. ”Man of Peace”, en sang om hævn, overlevelse og tilgivelsens lavstatus. Og ”Painters Poets & Past”, om smerten ved det uigenkaldelige farvel. Se mere om “Crossing The Water her.

Strenge og sange på spil
Musikken har altid fyldt rammerne grundigt ud for mig. Ud over dette soloprojekt spiller jeg med blues & rootsrockbandet Trouble Cats, duokoncerter sammen med mundharpespiller Henrik Hansen, er guitarist i kirkekoncert-konceptet Cash i kirken, er bluesjamvært med jævne mellemrum – og, for at det ikke skal være løgn, har han fundet sammen igen med gamle musikervenner fra Svendborgdagene i 70erne.

Og alt det andet…
Martin Blom Hansen er uddannet journalist og har været en flittig skribent for en lang række musikerorganisationer gennem årene – arbejder blandt andet for fagbladet MUSIKEREN og er webredaktør for DAMUSA og ikke mindst webredaktør for Tønder Festivalen. Jeg er forfatter til ordene i fotobogen ”BEAT mm – Jørgen Angels fotografier 1966 – 1983” (Den Gamle By, 2012), udgav i 2009 romanen ”Guitarsamleren” og har desuden bidraget til bogen ”Rock i Århus” fra 2008. Se mere på Bloms Blog.