Release på “Sange fra ødekirken”

Sangene er indspillet i en nedlagt kirke. Teksterne er danske, og lydbilledet er enkelt. Med udgivelsen ”Sange fra ødekirken” går guitaristen og sangskriveren Martin Blom nye veje og lader bluesguitaren møde et lyrisk univers i et råt og smukt kirkerum.

martin_blom_ødekirken_pressefoto4_medium

Martin Blom er bluesguitarist med slideguitaren som trofast følgesvend. Han er også sangskriver med tæft for det danske sprog og hang til rootsrock og nordisk sangtradition. Nu udgiver han ”Sange fra ødekirken”, og det bliver markeret med en release-komsammen på V58 i Aarhus søndag 25. September 2016 kl 14.

Med ”Sange fra ødekirken” er han gået fuldt og helt ind i et dansk tekstunivers. Samtidig tager den gode melodi favntag med bluesguitarens insisterende nærvær. Den akustiske guitar lægger bund i en del af sangene. I andre er det stålguitarens nasale lyd, der bærer igennem. Og indimellem lader Martin den elektriske slideguitar og baritonguitar supplere lydbilledet. ”Sange fra ødekirken” rummer satiriske samtidsviser, alvorsord om eksistensen og tanketråde tilbage til beatmusikkens lømmelalder.

Det er for eksempel ”Vinterdag”, om længslen og den kolde himmel, ”Nu er det tid”, om det store urs tikken og taknemmelighedens nådegave, ”Hjertelandet Længes”, en ballade om hjemstavnsboen Hans Jørgen med den stille drøm og angstens pine, ”Drømmer 71”, om at være 16 år i 1971 og være klar til gribe 60’ernes fatamorgana, og ”Workin’ Poor Mans Blues”, en god, gammeldags protestblues.

I august 2015 indspillede Martin Blom en række sange i den smukke gamle Buderup Ødekirke, der ligger oppe ved Støvring tæt på Rebild. Nu udkommer sangene i en lidt alternativ form, nemlig som en minibog med tekster, fotos, fortælling med mere med indlagt cd.