Martin Blom

Martin Blom er bluesguitarist og sangskriver. Den elektriske slideguitar er hans trofaste følgesvend, og stilmæssigt har han forkærlighed for bluesmusikkens væsen og musik med rødder i roots, country og rock’n’roll.

Også journalist og skribent – se mere her (pdf)

Mange vil kende ham fra bluesbandet Trouble Cats (Morten Brauner, bas, Henrik Hansen, mundharpe, Henrik Thorsen, trommer), som havde 30 års jubilæum i 2017, og som turnerer flittigt. Trouble Cats’ album “4″ blev nomineret til en Danish Music Awards Blues i 2019.

I efteråret 2019 dannede han sammen med  Martin Jønsson, orgel/piano, og Svend Eeg, trommer trioen Sidetrackers. Deres debutalbum “Live In The Studio” var  – også – nomineret til en Danish Music Awards Blues i 2019!

Martin Blom optræder desuden solo og som duo sammen med mundharpespiller Henrik Hansen. Også Martin Blom Trio med bassist Henrik Kunz og trommeslager Esben Bach har været i spil.

Derudover er Martin Blom guitarist i de efterspurgte koncertfortællinger ”Cash i kirken” og ”Cohen i kirken” samt lejlighedsvis i andre sammenhænge. Han er ofte ude som bluesjamvært og har styret slagets gang ved mange bluesjams i Aarhus, Aalborg og Silkeborg.

I 2014 udgav han soloalbummet ”Crossing The Water” – med Martin Jønsson, keyboard, Svend Eeg, trommer, og Henrik Kunz, bas. I 2016 udkom det (næsten) akustiske dansksprogede album ”Sange fra ødekirken” – indspillet i Buderup Ødekirke ved Rebild. Et album, der fik fine anmeldelser. I 2018 udkom den digitale EP ”Lyset kommer igen” med Martin Blom Trio.

Martin Blom er årgang 1955. Han voksede op på Fyn, spillede beat i Svendborg i 70’erne, drog til Aarhus og har været aktiv i fire årtier i utallige sammenhænge på den århusianske musikscene. Han var i 80’erne med til at starte zydeco-bandet The Bayous, var med i trioen Don’t Mess – og naturligvis Trouble Cats – og har spillet lejlighedsvis med blandt andre Champion Jack Dupree, Shades of Blue, Troels Jensen, Diz Watzon, Birgitte Laugesen, Øernes Bluesband… og mange flere.

* Historisk: Øvrige bands gennem tiden – blandt andre: Mama’s Cookin’, Slammer Jammers, Trapez, Kamikaze, Razzia, Baccus, Keep It Up Band, Trio Trick, Rockbandet, Dan, Erik, Peter & Martin, Spectrum, Palnatoke, Farmors Guldkakao… 🙂

Se mere:
www.facebook.com/musicmartinblom
www.youtube.com/musicmartinblom

Seneste udgivelser:

“Live In The Studio” – Sidetrackers (2019)
”Lyset kommer igen” – EP, Martin Blom Trio (2018)
”4” – Trouble Cats (2018)
”Live in Aarhus 2017” – Trouble Cats (2017)
”Back On Boogie Street” – Karsten Holm & Trio, sange af Leonard Cohen (2017)
”Sange af Dan Andersen” – Kvartetten (2017)
”Sange fra ødekirken” – Martin Blom (2016)
”Crossing The Water” – Martin Blom (2014)

Fra anmeldelser af ”Sange fra ødekirken”:

”Musikalsk er der dømt smægtende toner fra blandt andet dobro- og slideguitar, og Blom synger med tilpas autoritet, så man tror på ham. Sange fra Ødekirken er en lille, men bundsolid udgivelse, som oven i købet udkommer i flot bogform med tekster, billeder, relevante informationer og indlagt cd.” (**** Fire stjerner i Gaffa)

”Det er bare at sætte sig godt til rette og nyde den dygtige musikers ferme guitarspil, uanset hvilket af sine klangfulde strengeinstrumenter, han spiller på. Lytte til teksterne, som fortæller noget om dengang og nu, bl.a. beskrevet i sangene Nu er det tid, og Hver morgen er en kirke. De beskriver begge, hvad vi havde, hvad vi har, og hvad vi måske kan nå.” (Rootszone)

”Martin Blom har rødder i rootsmusikken. Den musik, der ynder at gribe ned til de musikalske rødder og tilbage til en vis oprindelses enkelhed. Og på pladen her barberes musikken virkelig helt ned til en nærmest spartansk ny enkelhed, der både ekkoer af nøgen salmesang og den hudløse nærhed.” (Bloggen Capac).

Fra anmeldelser af Trouble Cats’ albumudgivelser:

”Trouble Cats har med albummet ”4” leveret et festfyrværkeri af et langtidsholdbart album, som de med rette kan være stolte af.” (Blues News Danmark).

”Imponerende nok gjør Trouble Cats utelukkende nye og gamle originallåter. Et meget samspilt og tight band med gode prestasjoner både på gitar, munnspill og hardtslående trommer.” (Fire stjerner til albummet ”Live in Aarhus”, Blues News Norge)

Se mere om udgivelser her

Se mere: Journalist og skribent (pdf)