blom_small

Martin Blom er bluesguitarist og sangskriver. Den elektriske slideguitar er hans trofaste følgesvend, og stilmæssigt har han forkærlighed for bluesmusikkens inderste væsen og musik med rødder i roots, country og rock’n’roll.

Mange vil kende ham fra bluesbandet Trouble Cats (Morten Brauner, bas, Henrik Hansen, mundharpe, Henrik Thorsen trommer), som havde 30 års jubilæum i 2017. I 2019 kom den nye trio Sidetrackers til – med Martin Jønsson, orgel/piano, Martin Blom, guitar, vokal, og Svend Eeg, trommer. Martin Blom optræder desuden solo og som duo sammen med mundharpespiller Henrik Hansen. Også Martin Blom Trio med bassist Henrik Kunz og trommeslager Esben Bach har været i spil, og derudover er Martin Blom guitarist i de efterspurgte koncertfortællinger ”Cash i kirken” og ”Cohen i kirken” samt lejlighedsvis i andre sammenhænge. Han er ofte ude som bluesjamvært og har styret slagets gang ved mange bluesjams i Aarhus, Aalborg og Silkeborg.

I 2014 udgav han soloalbummet ”Crossing The Water” – med Martin Jønsson, keyboard, Svend Eeg, trommer, og Henrik Kunz, bas. I 2016 udkom det (næsten) akustiske dansksprogede album ”Sange fra ødekirken” – indspillet i Buderup Ødekirke ved Rebild. Et album, der fik fine anmeldelser. I 2018 udkom den digitale EP ”Lyset kommer igen” med Martin Blom Trio. Samme år i maj kom Trouble Cats’ album “4″, og i april 2019 Sidetrackers’ debutalbum “Live in the Studio”. Begge sidstnævnte udgivelser er nomineret til Årets Danske Bluesudgivelse ved DMA Blues 2019.

Martin Blom er årgang 1955. Han voksede op på Fyn, spillede beat i Svendborg i 70’erne, drog til Aarhus og har været aktiv i fire årtier i utallige sammenhænge på den århusianske musikscene.

læs mere under BIO!