“Sange fra ødekirken” – historien bag

kirken_400
Oppe i det smukke landskab lidt uden for Støvring og tæt på Rebild ligger Buderup Ødekirke. Det hedder en ødekirke, fordi bygningen ikke længere bruges som kirke. Men de gode folk deroppe bruger af og til kirken til forskellige kulturarrangementer.

buderup_still_9

Det begyndte med en sommerkoncert
I juni 2015 spillede jeg en solokoncert i Buderup Ødekirke. En meget fin sommeraften i den gamle stenkirke. Jeg blev fuldstændig betaget af det rå kirkerum, hvor eneste interiør var den gamle døbefond og så sorte plastikstole til publikum. Alt, hvad der kendetegner en landsbykirkes indre, var væk. Der var kun det rå kirkerum, de gamle blottede vægge med kalkmalerier her og der, et gulv af sten og så sollyset, der fra vinduerne spillede med i rummet. Akustikken var en gave til den akustiske guitar og sangen.

buderup_still_22

Her vil jeg gerne indspille
Jeg tænkte: Jeg skal tilbage og indspille nogle sange her. Lyden, akustikken, lyset, rummet og atmosfæren vil passe godt til de danske sange, jeg har arbejdet med (og som ligger et pænt stykke fra den blues- og slideguitar, der ellers ligger mit hjerterum nærmest). Ikke langt fra tanke til handling. Det viste sig at være muligt at låne kirken via Rebild Kommune. Så en varm augustdag kørte jeg til Buderup Ødekirke med guitarer og sange sammen med lyd- og studietekniker Kaspar Vorbeck og video- og filmmand Steen Andersen. Vi brugte en hel dag i kirken og fik en god stribe sange med hjem.

buderup_still_17

Tak til Kaspar og Steen! Og tak til Rebild Kommune og ikke mindst Michael Sasserson for at gøre det muligt at bruge kirken som studie!

SE VIDEOER FRA OPTAGELSERNE I BUDERUP ØDEKIRKE